• slidebg1
    Kalbinin durmasını istemiyorsan onu atarken koru.
    Dr. Turan Taner Gündogdu
               İle Rahat BİR nefes alın.
  • slidebg1
    RANDEVU ALIN
             ÖZEL SİGORTALI HASTALAR KABUL EDİLMEKTEDİR.

    ( FATURASINI İBRAZ EDEREK MUAYENE BEDELLERİNİ ÖZEL SİGORTA KURUMUNDAN TAHSİL EDEBİLİRLER ).

  • slidebg1
    İŞİNİN UZMANINA GELİN.
    RANDEVU
             Kalp sağlığı insan sağlığının temelidir.
  • slidebg1
    YÜZLERCE MUTLU HASTA
             KENDİNİZE VAKİT AYIRIP KALP DAMAR SAĞLIĞINIZI ÖĞRENİN.

Tedavisini Yaptığımız Hastalıklar

Kalp Damar Hastalıkları

Organların canlılığını koruyabilmeleri ve görevlerini yapabilmeleri için besin maddelerine ve oksijene gereksinimleri vardır. Bunlar organlarımıza kan ile ulaştırılır. Kan ise organlara atardamarlar (arter) yolu ile taşınır. Kanın atardamarlara pompalanması işini kalbimiz yapar. Her organ gibi kalbin de beslenmesi gereklidir. Kalbin kendisini besleyen damarlara “koroner damar” (koroner arter) denmektedir. Koroner damarlarda olabilecek hastalıklar doğrudan kalbin çalışmasını ve verimini etkileyeceğinden dolayı hayati öneme sahiptir.


Ateroskleroz

Koroner damarların en çok görülen ve en önemli hastalığı koroner aterosklerozdur (damar sertliği). Bu hastalıkta, koroner damarlarda yer yer, başta kolesterol olmak üzere bir takım maddeler birikmekte ve buralarda darlıklar ve tıkanıklıklar oluşmaktadır.

Kalp Yetmezliği

Kalp yetmezliği kalbi etkileyen çeşitli hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkar. Kalp kasında meydana gelen rahatsızlıklar, kalbin kanı pompalama güçlüğü, kalp damar hastalıkları, tansiyon yüksekliği (hipertansiyon), kalbin kapaklarında sorun olması, alkol kullanımı, kalp yetmezliğine neden olurlar.Damar sertleşmesi sonucu damarın esnekliği kaybolur. Sertleşmiş bir damara da kan pompalamak güçtür. Bu da kalbin yetersiz çalışması demektir. Damar sertliğinin bir başka etkisi de kalbe gelen kanın ve oksijenin azalmasına neden olmasıdır.


Kalp kasında iltihap oluşması ve tiroid bezinde fazla miktarda hormon salgılanması(hipertiroidi) kalp yetmezliğine yol açabilir. Kalp kasında hasar çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkar (kardiyomiyopati).Kalp krizinde kalp damarının tıkanıklığı söz konusudur. Sonuçta o damarın beslediği kas tabakası ölür. Kalp krizi sonucu hasta yaşayabilirse o yerde kasılmayan kas tabakası meydana gelir. Bu da kalp yetmezliğine yol açar.

Hipertansiyon

Tansiyon ya da kan basıncı, kalbin kanı pompalarken damar duvarında oluşturduğu basınçtır ve mm civa (Hg) olarak ifade edilir. Bu basıncın istenilen değerlerin üzerinde olması durumu ise hipertansiyon olarak tanımlanır.Kan basıncı sistolik (halk arasında büyük tansiyon) ya da kalbin kanı pompalarken oluşturduğu basınç ve diyastolik (halk arasında küçük tansiyon) ya da kalbin kan pompalamaya ara verdiği dönemdeki basınç olarak iki farklı değerden oluşur. Normal kan basıncı değerleri sırasıyla sistolik için en çok 120 mmHg, diyastolik için ise en çok 80 mmHg olmalıdır, bu değerler normal kan basıncı değerleridir.


Türkiye’de 28 yaşın üzerindeki erişkin erkeklerin %49’unda, erişkin kadınların %56’sında kan basıncı yüksekliği vardır. Bir başka deyişle ülkemizde yaklaşık 16.3 milyon insanın hipertansiyonlu olduğu söylenebilir. Bu nedenle toplumun her yaş grubundan bireyler yılda en az bir kez tansiyonlarını kontrol ettirmelidir.Hipertansiyon beyin kanaması ve felç, kalp yetersizliği ve kalp krizi, böbrek yetersizliği, görme kaybı gibi hastalıklara neden olabilir. Kan basıncı değerleri normal sınırlarda tutulan hipertansiyon hastalarında bu hastalıkların oluşması önlenebilir.

Hiperlipidemi

Kolesterol vücudumuzun bütün hücrelerinde bulunan yağ benzeri bir maddedir. Kanda fazla miktarda bulunması zararlıdır. Kolesterol bir yandan karaciğerde üretilirken, besinlerle de alınır.Kişinin kolesterol düzeyi ne kadar yüksekse, kalp hastası olma ihtimali de o kadar yüksektir. Türkiye’de birinci sırada gelen ölüm nedeni kalp-damar hastalığıdır.20 yaşın üzerindeki kişiler, kan kolesterol düzeylerini bilmeli ve bunun gerektirdiği yaşam tarzı değişikliklerini uygulamalıdır. Özellikle anne, baba veya kardeşlerinde erken yaşta kalp hastalığı olduğu bilinen kişiler ve şeker hastaları mutlaka kan kolesterollerini ölçtürmeli ve gereken önlemleri almalıdır.


LDL kolesterol, kanda, kolesterolü taşıyan başlıca pakettir. Kanda yüksek olduğu zaman damarların iç yüzüne yapışıp, plaklar oluşturur. Kolesterol dışındaki bazı maddelerin de eklenmesiyle bu plaklar büyür ve bunlar üzerinde oluşan çatlaklarda gelişen pıhtılar damarları tıkarÇağımızda çok yaygın olan bu hastalık damar sertliği olarak bilinir. Damar tıkanıklığı kalp damarlarında oluşmuşsa kalp krizine, beyin damarlarında oluşmuşsa felce neden olur.Kandaki kolesterolün bir bölümü de HDL kolesterol adı verilen paketlerin içinde taşınır. Bu tip (HDL) kolesterol ters yönde taşınmada görevli olduğu için damar duvarındaki kolesterolün uzaklaştırılmasında yardımcı olduğundan “iyi huylu” kolesterol denilmektedir.

Kalp Kapak Hastalıkları

Dünyada tüm ölümlerin %1-2’sinin sorumlusudur ve hastalığın kalp üzerindeki olumsuz etkileri genellikle hastalığın kalbi tahrip etmesinin ardından ortaya çıkar.Kalp kapaklarında çalışma bozukluğu yapar.En sık nedeni romatizmal(çoçukluk çağında, boğazda yerleşen, üst solunum yolu infeksiyonuna yol açan özel bir tipteki mikroplara karşı vücutta oluşan savunma mekanizmasının yanlış bir yola girerek kalp kapaklarına zarar vermesi)dir.Nefes darlığı,göğüste çarpıntı hissi başlıca şikayetlerdir ve genellikle hastalar tarafından pek önemsenmez özellikle de sigara içenler sigaraya bağlar. Fakat geç kalındığı takdirde sinsice kalp büyümesi ve kalp yetmezliği olur.


Ekokardiyografi denen kalbin ultrasonu teşhisi koydurur.Her ne kadar bazı ilaçlarla şikayetler azaltılmaya çalışılsa da kesin tedavi cerrahidir.Önemli nokta ameliyat sınırlarını geciktirmemektir. Günümüzde 70 yaş ve altında kalp kapağı ameliyatlarını koltukaltından hiçbir kemik ve kas kesmeden 5-6 cm lik bir kesiyle yapabiliyoruz.Bu yöntemle kapaklar tamir edilebildiği gibi değiştirilebilmektedir.Bu yöntemin çabuk iyileşme,erken taburculuk,estetik görünüm,düşük infeksiyon riski,günlük yaşama hızlı dönme,otomobil kullanabilme,emniyet kemeri takabilme gibi bir çok avantajı vardır.

Ritm Bozuklukları

Çarpıntı kalp atımlarının kişi tarafından rahatsızlık verecek şekilde hissedilmesi halidir. Kalp atımları hızlı, kuvvetli, düzensiz, tekleme şeklinde olabilir. Çarpıntı hissi anlık, uzun veya kısa süreli olabilir. Her çarpıntı hastalık işareti değildir. Üzülsek, heyecanlansak, öfkelensek çarpıntı hissedebiliriz. Yattığımız yerde kalp atımlarımızı daha fazla hissedebiliriz; bu durum normaldir.Hipertansiyonu olan, kalp krizi geçirmiş kişilerde, kalp-damar hastalığı olanlarda ve kronik akciğer hastalığı olanlardaki çarpıntı hissi önemli olabilir ve tıbbi araştırma gerekir.


Çarpıntı yakınması olanlara bazen “aritmi” tanısı konabilir.Aritmi, kalpte görülen ritim bozukluklarının genel adıdır. Çok farklı aritmi çeşitleri vardır; bunların bir çoğu önemsizdir, ancak bazı aritmiler yaşamsal önem taşıyabilir.Aritmiler, sürekli veya gelip geçici olabilir. Aritmiler birkaç saniye kadar kısa sürebileceği gibi, saatler veya günler sürebilir. Bazı aritmilerse kroniktir; yaşam boyu devam edebilir.Elektrik uyarısının ortaya çıkış şekline, kalp dokusuna yayılma özelliklerine ve kalp hızına göre çok çeşitli aritmi tipleri vardır. Bunların ayrımı esas olarak elektrokardiyografi (EKG) ile yapılabilir. EKG kaydı elektrokardiyografi cihazı ile yapılır ve kalbin elektrik aktivitesini gösteren bir tetkiktir.

HER HASTAMIZ ÖZELDİR MERKEZİMİZİ NEDEN TERCİH ETMELİSİNİZ?

  • RAHAT İLETİŞİM

    Doktorunuz ile muayene sonrasında da rahat iletişim kurabilmek için ( telefon ve mail ile ulaşım imkanı ).
  • MUAYENE KUYRUĞU BEKLEMEMEK

    Muayene kuyruğunda beklemeden belirlenen randevu saatinde muayene imkanı.
  • Uzman Doktorunuz

    Çift anadalda uzmanlık eğitim almış doktorunuz ile kardiyoloji muayenesi yanında iç hastalıkları açısından da değerlendirilme imkanı.
  • TAKİP İMKANI

    Rahatsızlığınızın teşhisi ve tedavisinin sonlandırıncaya kadar takip imkanı ( bu süreç içinde yapılan kontroller aradan kaç gün geçerse geçsin ücretsiz olmaktadır. )
  • DOKTORUNUZ İLE RAHAT DİYALOG

    Özel sektördeki ticari alt yapının yerine, muayenehane ortamında doktorunuz ile rahatça kurabileceğiniz sıcak diyaloğun etkin olması,
  • ÖNCE İNSAN

    Önce insan, önce sağlık, önce güven temelli yaklaşım

Muayenehane işleyişi hakkında genel bilgiler;

1. Randevu ile hasta bakılmaktadır
Randevu ile hasta bakılmaktadır. Bu nedenle muayene randevusu için 0262 6462505 numaralı telefondan randevu alınması gerekmektedir.
2. Mesai hafta içi saat 10.00 başlıyor
Mesai hafta içi saat 10.00 başlamakta ve akşam randevulu hastaların muayeneleri tamamlanıncaya kadar devam etmektedir.
3. Hafta sonu cumartesi
Hafta sonu cumartesi saat 14.00 kadar hasta kabulü yapılmaktadır.
4. Randevu Oluşturma
Web sitemizdeki yerel telefon üzerinden randevu alabilirsiniz.
5. Kontrol için gelen hastalar
Kontrol hastaları da randevulu olarak kabul edilmektedir.
6. Kontrol için gelen hastalar muayene sonrası
Kontrol için muayene sonrası belli bir süre sınırlaması yoktur. Muayene sonrası hastanın o anki hastalığı ile sorunu sonlanıncaya kadar kontrollere devam edilmektedir.( örneğin bir hipertansiyon hastasının tansiyonları normale gelene kadar hastanın takipini yapmaktayız. Bu süre 1 haftada olabilir bir ayda olabilir. Bu nedenle yapılan hiçbir kontrolden ücret alınmaz)
7. Randevu saatinde gecikme olmaksızın
Randevu saatinde gecikme olmaksızın hastanın muayene odasına alınmasına dikkat edilmektedir. Fakat bazı acil hastalar nedeni ile muayeneler gecikmeli yapılabilmektedir. Bu durumda hastalar telefon ile bilgilendirilmektedir. Fakat acil bir hasta nedeni ile anlık bir gecikme yaşanırsa muayenehanemizde hastaların bekleme süresinde rahat edebilmeleri için bekleme salonunda olabildiğince konfor sağlanmaya çalışılmıştır. ( dergi, gazete, çay, kahve, televizyon, ve bazı ikramlar gibi )

MUAYENE PRENSİPLERİ

1.
. Kardiyoloji ve dahiliye uzmanı olduğumdan dolayı hasta şikayetlerini hem dahili hem kardiyolojik yönden ele almaktayım.Tıp fakültelerinin biz hekimlere daha öğrenciyken kazandırdığı temel hasta muayene prensiplerini uygulamaya çaba göstermekteyim.
2.
Rahmetli hocamız prof dr Rüknettin Öğütman’ın ilk dersinde İngilizce olarak söylediği bir söz aradan 25 yıl geçmesine rağmen hala aklımdadır. “Never follow money, money will follow you”( yani asla paranın peşinde olmayın, para sizin peşinizde olsun” demişti. Yani işinin peşinde doğru ve dürüst çalışan herkes kazanır demek istiyor. Önce para değil önce iş diyor.
3.
Muayene odasına alınan bir hastanın önce şikayetleri ayrıntılı olarak dinlenir. ( bu bir muayenenin en önemli kısmıdır. Çünkü bu aşamada doktor teşhise gidecek önemli ipuçlarını yakalar ve hastayı hangi tetkiklerle ve hangi teşhise yönelik araştırması gerektiğine karar verir.

Devamı için Tıklayınız

ÖZEL HİZMETLERİMİZ

UNUTMAYIN?

ÖZEL SİGORTALI HASTALAR KABUL EDİLMEKTEDİR. ( FATURASINI İBRAZ EDEREK MUAYENE BEDELLERİNİ ÖZEL SİGORTA KURUMUNDAN TAHSİL EDEBİLİRLER )

Kalp ve Damar Hastalıkları, TANI, TEDAVİ VE DANIŞMANLIK
RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ